Доступність посилання

ТОП новини

Карпачова: українці, ув’язнені у Венесуелі, залишилися без води


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова вимагає прискорити екстрадицію українських моряків з Венесуели через загрозу для їхнього життя.

«Ситуація у в’язниці Сабанета у місті Маракайбо, де перебувають українці, надзвичайно ускладнилася… Вчора пройшли сильні зливи й вийшла з ладу уся система водопостачання. І в тому числі в’язниця залишилася без питної води», – сказала Карпачова в ефірі Радіо Свобода.

Як заявила Омбудсман, вона зверталася до українського бюро Інтерполу, де їй повідомили, що моряків планують екстрадувати вже через Францію, а не через Іспанію, як планувалося раніше. «Через Іспанію це коштувало б 300 тисяч для конвою, тому вони вирішили везти моряків через Францію. Це означає, що всі документи мають бути перероблені французькою, і йде затримка з екстрадицією. Кожен день може коштувати їм життя», – заявила Карпачова.

Двох українців з екіпажу судна B Atlantic затримали в серпні 2007 року в порту «Маракайбо» (Венесуела) за підозрою у причетності до незаконного перевезення наркотиків. Суд Венесуели засудив їх до дев’яти років позбавлення волі. За перебування у в’язниці українцям доводиться сплачувати щомісяця по дві тисячі доларів кожному.

Цього тижня в українському МЗС повідомили, що зараз вирішуються технічні питання з екстрадиції українців з Венесуели.
XS
SM
MD
LG