Доступність посилання

ТОП новини

Vanco продовжує переговори з Кабміном для підписання мирової


Компанія Vanco Prуckerchenska і уряд України домовилися ще на три місяці продовжити термін припинення арбітражного процесу в Стокгольмському арбітражному суді з метою підписання мирової угоди. Про це повідомили в прес-службі компанії.

У повідомленні йдеться про те, що компанія задоволена переговорним процесом. «Ми задоволені переговорним процесом. Переговори проходять у конструктивній і діловій атмосфері. Проте, ми вирішили, що необхідно більше часу для дотримання всіх формальностей і прояснення всіх деталей майбутньої мирової угоди. Сподіваюся, що угоди буде досягнуто найближчим часом», – заявив президент Vanco Prуckerchenska Джим Баун.

У липні цього року держава Україна і компанія Vanco Prуckerchenska призупинили арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді й почали переговори, метою яких є мирне врегулювання спору щодо Угоди про розподіл продукції.

У 2006 році Vanсo International Ltd. виграла перший відкритий конкурс і уклала з Кабінетом Міністрів України в жовтні наступного року Угоду про розподіл продукції, яку видобуватимуть в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

У травні 2008 року Кабмін України постановив в односторонньому порядку вийти з угоди про розподіл продукції з Vanco. За місяць до цього Міністерство охорони довкілля доручило анулювати ліцензію компанії на користування надрами шельфу Чорного моря.

Vanco зі свого боку розпочала міжнародну арбітражну процедуру проти уряду України.

У травні цього року міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що Кабінет Міністрів пропонує компанії Vanco Prykerchenska укласти мирову угоду в суперечці, пов’язаній із розірванням урядом України угоди про розподіл продукції.
XS
SM
MD
LG