Доступність посилання

ТОП новини

Завтра у парламенті представлять проект держбюджету – Литвин


У Верховній Раді завтра, 14 грудня, має відбутися представлення Кабінетом Міністрів проекту державного бюджету на 2011 рік та його ухвалення у першому читанні. Про це сьогодні під час засідання Погоджувальної ради заявив голова парламенту Володимир Литвин.

За його словами, 10 грудня проект державного бюджету надійшов до Верховної Ради. Литвин зауважив, що через пропущені терміни Верховна Рада має ухвалити окреме рішення щодо процедури розгляду та ухвалення проекту державного бюджету.

Як заявив спікер, після того, як проект буде ухвалений у першому читанні, до 19 грудня депутати, комітети та фракції мають подати свої пропозиції до законопроекту для розгляду його в другому читанні.

При цьому, додав Литвин, до 22 грудня комітет з питань бюджету та Кабінет Міністрів мають підготувати цей законопроект до другого читання.

Голова Верховної Ради зауважив, що до 24 грудня парламент має розглянути цей проект закону у другому читанні та ухвалити в цілому. «Ми повинні до нового року ухвалити бюджет… У Верховній Раді з цього приводу має відбутися спокійна, професійна і об’єктивна розмова», – сказав Литвин.

Крім того, за словами спікера, одночасно має бути ухвалений і закон щодо внесення змін до Бюджетного кодексу у зв’язку з ухваленням бюджету на 2011 рік.
XS
SM
MD
LG