Доступність посилання

ТОП новини

Держава готова забирати у багатих, але не поспішає ділитися з бідними (огляд преси)


Київ – Соціальна справедливість, безумовно, правильне гасло, але в демократичних державах воно реалізується насамперед податковою системою, яка вимагає від багатих платити за розкіш. Однак, як пише газета «День», Україна до цього ніяк не дійде. Податок на розкіш у Верховній Раді не проходить. І навіть новий податок на доходи фізичних осіб дуже сумлінно оберігає справжніх багатіїв, запроваджуючи підвищену ставку (17%) уже від майже мінімальної зарплати. Про це докладніше читайте в статті «Пенсії розбрату, або Держава готова забирати у багатих, але не поспішає ділитися з бідними».

Широко розрекламована адміністративна реформа обернеться лише декоративною зачисткою виконавчої влади, стверджує журналіст тижневика «Ділова столиця». Такої ж думки й експерт видання – директор Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко. Він звинувачує Банкову в управлінській бездарності і небажанні по-справжньому оптимізувати державне управління. Це зовсім не та реформа, яку потрібно впроваджувати, наголошує експерт «Ділової столиці». До того ж, йому незрозуміла стратегія реформ – куди рухатися.

Земля чи не єдиний об'єкт, від якого в селі можна мати навар. Не оминають нагоди нажитися на землі і державні службовці, зокрема, ті, хто мав би контролювати земельні відносини. Про найрезонансніші злочини у земельній сфері і роботу прокуратури у цьому напрямку розповідає газета «Голос України».

Виробництво української сільгосптехніки не розбещене увагою інвесторів. Як пишуть «Економічні відомості», в Україні від продажів техніки для села найбільші прибутки отримують імпортери, тоді як вітчизняні машинобудівники продовжують нести збитки.

«Ялинкові прикраси можуть містити свинець, миш'як, ртуть та інші небезпечні хімічні речовини», – стверджують у газеті «Факти» експерти-хіміки. Вони наголошують, що в Україні немає відповідного контролюючого органу, здатного встановити, чим нещодавно отруїлися луганські школярі, надихавшись випарів з розбитої новорічної іграшки.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG