Доступність посилання

ТОП новини

Держбюджет України не продуманий (огляд преси)


Київ – Не бувати квітню раніше січня, стверджували герої однієї відомої казки. Але це було колись. А тепер, як стверджує газета «День», логічного й законного перебігу подій не дотримуються. Інакше хіба могла б Верховна Рада розглядати держбюджет країни, перш ніж ознайомилася з намірами уряду дати хід пенсійній реформі? І як можна розбиратися з бюджетом, не маючи затвердженої парламентом програми соціально-економічного розвитку і без визначення основ грошово-кредитної політики. Інші запитання журналістів і аналіз держбюджету видання публікує в статті «Декларації та бюджет».

Наступного року країна може заробити на розпродажу держпідприємств 10 млрд. грн. Як пишуть «Ізвєстія» в Україні», рішення Президента скасувати заборону на приватизацію великих промислових об’єктів сколихнуло інвестиційний сектор і пожвавило вітчизняний фондовий ринок. Власників змінять не лише ключові підприємства енергетичної галузі, але й «експортні ворота» хімпрому – Одеський припортовий завод. Подробиці читайте в матеріалі «Рік тронувся».

Скорочення кількості українських міністерств та нова їх структура скоріше відповідає європейській моделі, ніж попередня, наголошує «Газета по-українськи». Більшість країн ЄС мають у середньому 14–17 міністерств. Проте поєднання різних галузей під дахом одного міністерства в українському варіанті виглядає не завжди коректним, вважає експерт видання.

Газета «Факти» продовжує знайомити читачів з Податковим кодексом – і розповідає про найголовніший для майже кожного українця податок на прибуток. Видання інформує, що людям, які в 2011 році отримуватимуть зарплату понад 9 тисяч 410 гривень в місяць, доведеться платити 17-відсотковий прибутковий податок. Саме такий порядок передбачає Податковий кодекс, що набуває чинності з січня наступного року.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG