Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко


Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти екс-прем’єр-міністра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко за фактом нецільового використання коштів, отриманих Україною у рамках Кіотського протоколу.

Про це повідомила сама Тимошенко сьогодні після допиту в Головному управлінні Генпрокуратури з розслідування особливо важливих справ.

«Терор проти опозиції продовжується – системний, злагоджений, і головне – без уваги до будь-якого закону або Конституції. Тільки що у слідчого я з’ясувала, що проти мене особисто порушено кримінальну справу як раз за те, що нібито екологічні гроші були у кризу направлені на пенсії, що я зробила великий злочин, що я людям заплатила пенсії під час кризи», – сказала Тимошенко.

Екс-прем’єр також повідомила, що слідчий під час допиту спробував застосувати до неї міру запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд.

«Без адвоката вони не мали права робити абсолютно ніяких слідчих дій, але вони щось там робили, хотіли пред’явити мені обвинувачення, хотіли пред’явити підписку про невиїзд, але без адвоката вони цього не мають права робити», – заявила лідер БЮТ.

Крім того, за словами Тимошенко, їй вручили нову повістку про виклик на допит 20 грудня о 14:00. «Я обов’язково буду з адвокатом. Я думаю, що вони хочуть зробити всі процесуальні дії, але якщо вже порушують справу про виплату пенсій, то, думаю, ця влада хоче далеко піти», – сказала екс-прем’єр.

Юлію Тимошенко викликали до Генпрокуратури сьогодні на 14:00. Її вже допитували в цьому відомстві на початку місяця як свідка в справі про нецільове використання коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів у межах Кіотського протоколу.
XS
SM
MD
LG