Доступність посилання

ТОП новини

Держбюджет-2011 б’є по аграріях (огляд преси)


Київ – До 28 грудня парламент повинен затвердити фінансовий план держави на наступний рік. Попри те, що ухвалений у першому читанні проект держбюджету 2011 року експерти оцінили як «реальний», ряд галузевих фахівців уже почали бити на сполох. Зокрема, експерти газети «День» вважають, що бюджет-2011 ставить під загрозу існування цілих галузей. Насамперед важко буде вижити аграрному сектору та оборонно-промисловому комплексу. Докладніше про це йдеться в статті «Бюджетний бліцкриг-2011».

У цьому ж числі дописувач газети «День» наголошує на важливості залучення діаспори до державотворчих процесів. Про те, у який спосіб це краще зробити, розповідається в публікації «Що може діаспора?».

Про позитиви бюджету-2011 в «Газеті по-українськи» розповідає голова бюджетного парламентського комітету Валерій Баранов. Він наголошує, що українська влада останніми роками видавала нагора здебільшого популістські закони, демонструючи любов до людей. Наслідки не забарились – тепер в Україні мало хто працює, а більшість – пільговики. Відтак, щороку все більше грошей держава вкладає у проїдання. Тому теперішня влада повинна йти на деякі непопулярні кроки.

Про грубі порушення законодавства при розгляді тендерів, коли їх визначали в ручному режимі, свідчать не лише фіскальні органи. Приміром, у Міністерстві охорони здоров'я звільнили заступника міністра, у віданні якого були тендери. А екс-глава Міністерства економіки Василь Цушко зізнався: за час його керівництва крісла позбулися три директори департаменту держзакупівель. Про те, чому деяким сімферопольським фірмам учетверте відмовили на торгах, що проводилися донецькими енергетиками, розповідає газета «Голос України» у матеріалі «Кульки розбрату».

Зима – час, коли українці традиційно вдаються до ворожінь. Та якщо раніше цей ритуал супроводжував свята, то нині до цього все частіше люди звертаються й у повсякденному житті. А тим часом, як переконує газета «Вечірній Київ», усім, хто користується послугами ворожок, магів, астрологів, потрібна, перш за все, психологічна підтримка і допомога. І звертатися за нею краще до медиків.На цьому наполягає автор статті з красномовним заголовком: «І до ворожки не ходи».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG