Доступність посилання

ТОП новини

Революції в українському футболі не відбулося


Президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс
Президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс

Київ – Опозиція так і не змогла проштовхнути на розгляд чергового Конгресу футбольної федерації питання про відставку чинного Президента Григорія Суркіса. Інші проблеми футбольного господарства країни поважне зібрання, схоже, зовсім не обходили.

12-й за ліком Конгрес ФФУ виявився рекордно коротким і завершився всього лише за три години після свого початку. Очікуване питання про відставку Григорія Суркіса ініціювали представники Харківщини, давно ображені на вище футбольне керівництво за розслідування договірного характеру матчу між «Металістом» та «Карпатами».

Не дивно, що рупором опозиції став віце-президент федерації Сергій Стороженко: «Пропоную визначитися щодо рівня нашої довіри до самих себе і Президента Федерації Футболу я пропоную включити в порядок денний пропозицію про вотум довіри до Григорія Суркіса і в цьому залі проголосувати щодо цього питання».

Щоправда, жодних юридичних підстав для цього представники конгресу не знайшли, відмовившись в екстреному порядку змінювати регламент порядку денного.

Усі подальші події у залі засідань столичного Будинку футболу аж до дострокового закриття 12 Конгресу більше нагадували доволі звичні баталії у Верховній Раді.

«Безпрецедентна нахабність»

За безладом під час Конгресу пильно спостерігали й представники міжнародних структур. ФІФА та УЄФА висловили однозначну підтримку нинішньому Президентові ФФУ, але зі слів Григорія Суркіса євроделегати були прикро вражені протизаконними діями опозиціонерів.

«Ніколи ці люди, що сидять у залі не стикалися з такою вибачте на слові безпрецедентною нахабністю за їхнє право висловлювати власну думку», – сказав Григорій Суркіс.

Власну підтримку українському футбольному керівництву в спеціальному зверненні висловив також Мішель Платіні. Президент УЄФА нагадав про вагомий внесок Григорія Суркіса у справі підготовки країни до Євро-2012 і закликав українців до єднання шляхом утримання від непотрібних конфліктів всередині української федерації.

Давно прогнозована революція в українському футбольному господарстві знову не відбулася. Поки що. Адже на думку переважної більшості оглядачів нинішня опозиція просто не здатна дослухатися до зважених думок Мішеля Платіні. Оскільки українське футбольне чиновництво звикло послуговуватися виключно власними вузько корпоративними інтересами. До того ж, всього лише за 90 днів належним чином підготовлена футбольна громадськість країни має право скликати позачерговий або ж екстрений Конгрес футбольної федерації України.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG