Доступність посилання

ТОП новини

Добкін хотів би залишити собі всіх вісьмох заступників


Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін вважає за оптимальну кількість своїх заступників вісім, стільки ж, скільки є зараз.

Як сказав голова області під час зустрічі з журналістами, це дозволить не погіршити роботу обласної державної адміністрації і, як і раніше, дасть можливість на гідному рівні представляти область на нарадах у Києві, здійснювати поїздки до районів Харківщини, а також вітати зі святами та ювілеями видатних особистостей, виші та різноманітні установи й організації. Наразі за кількістю заступників голова Харківської облдержадміністрації – лідер серед голів ОДА України.

«Якщо спитати, а чи не забагато вам, пане Добкін, заступників, я скажу – не багато. Тому що дуже багато викликів у Киів на різноманітні наради, у нас є взаємозамінність, а у телеграмі надходить вимога – або голова ОДА, або один із його заступників. Тому в нас дуже багато заступників перебувають на нарадах в Києві», – сказав Михайло Добкін, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

За словами голови обласної адміністрації, скорочення в рамках адміністративної реформи, рішення про яку ухвалив Президент, будуть. Але скільки чиновників доведеться звільнити – наразі невідомо. Обіцяють визначитись у січні. За основу Михайло Добкін планує взяти структуру Кабінету Міністрів із підпорядкованими йому міністерствами та відомствами.

Наразі в структурі місцевої влади в Харківській області разом із райдержадміністраціями працюють близько 3,5 тисячі осіб. Разом із представництвами міністерств та відомств ця цифра сягає десяти тисяч людей.

Михайло Добкін запевняє, шо скорочення кількості чиновників носитиме «не кількісний характер», а «треба знайти нову форму управління областю».
XS
SM
MD
LG