Доступність посилання

ТОП новини

В Україні немає міжконфесійних воєн – АП


В Адміністрації Президента заявляють, що держава однаково ставиться до всіх церков в Україні. Про це сказала заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман, виступаючи під час круглого столу «Діалог між владою та конфесіями в контексті європейської системи цінностей» сьогодні у Києві.

«Ми сьогодні однаково рівно ставимося до всіх церков в Україні, і той, хто намагається нав’язати нам якесь особливе ставлення до якоїсь однієї церкви, хоче посіяти розбрат між нами», – зазначила Ганна Герман.

Вона також висловила переконання, що «в Україні немає міжконфесійних воєн». «Той період початку 90-х років, коли нам пробували зовні нав’язати міжконфесійні війни, коли пробували протиставляти людей різних конфесій на змагання між собою для того, щоб розчленити Україну, посіяти неспокій у країні, ми пережили досить гідно. І в цьому велику роль відіграла і мудрість отців наших церков, і мудрість нашого народу, який завжди прагнув миру», – додала заступник глави Адміністрації Президента.

Ганна Герман наголосила на тому, що вона «не бачить зараз якихось особливих міжконфесійних загострень, але бачить інші проблеми, які сьогодні стоять перед суспільством, і які мали б бути розв’язані за допомогою церков і громадськості». «Я б не хотіла, щоб ми вплутували церкву в політику, я б не хотіла, щоб ми говорили про те, про що говорять усі. Але ми можемо говорити про те, про що ніхто не говорить, – про брак моральних вартостей у стосунках між людьми. Це проблема вища, ніж перші, другі чи двадцяті вибори», – сказала вона.
XS
SM
MD
LG