Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС занепокоєні зривами авіасполучення


У Європейському Союзі сьогодні попередили, що масовий зрив повітряного сполучення за нинішньої холодної й сніжної погоди неприйнятний і може призвести до суворіших регулювальних заходів із боку ЄС.

Як заявив єврокомісар із транспорту Сійм Каллас, іще до початку літа мають оприлюднити нові правила роботи аеропортів, які міститимуть нові вимоги щодо «мінімальних послуг» із боку летовищ під час поганої погоди.

За його словами, найближчими днями він обговорюватиме становище з представниками аеропортів.

Тим часом у багатьох місцевостях і цілих країнах у Євросоюзі вже четвертий день тривають скасування й значні запізнення авіарейсів.

Зокрема, у Великій Британії, Ірландії, Німеччині, Франції, Бельгії й Нідерландах тисячі пасажирів не можуть дістатися місця призначення напередодні Різдва за григоріянським календарем, часу традиційної зустрічі цілих родин.

Лондонське летовище Гітроу, найнапруженіше в Європі, через сніг, для прибирання якого бракує техніки, працює на третину потужності. Але компанія-оператор аеропорту, за повідомленням, відхилила пропозицію британського уряду надати на допомогу військових із їхньою технікою.

Напередодні ця компанія і її приватні іспанські власники вже зазнали за це суворої критики, їм загрожує розслідування за звинуваченням у недостатніх інвестиціях у снігоприбиральну техніку для такого важливого транспортного вузла.

Значних проблем зазнає й автомобільний і залізничний транспорт. Зокрема, компанія «Євростар», швидкісні потяги якої сполучають Велику Британію з багатьма містами Франції і Бельгії, пропонує клієнтам планувати тільки абсолютно необхідні подорожі, а в іншому разі відмовитися від подорожі і здати квитки за їхню повну вартість.
XS
SM
MD
LG