Доступність посилання

ТОП новини

Британія й Росія знову обмінялися видворенням дипломатів


Велика Британія видворила російського дипломата, запідозреного в шпигунстві, а Росія відповіла видворенням британця, повідомив у вівторок міністр закордонних справ Британії Вільям Гейґ.

За його словами, його країна ще 10 грудня попросила російське посольство у Лондоні відкликати одного працівника «з огляду на чіткі докази діяльності російських розвідницьких служб проти інтересів Великої Британії». Росія в відповідь видворила дипломата з британського посольства в Москві.

Це не перший британсько-російський «обмін» видвореннями дипломатів. Раніше, 2007 року, Лондон видворив відразу чотирьох дипломатів російського посольства і зупинив переговори з Росією з низки питань; Москва відповіла видворенням чотирьох британських дипломатів і припиненням співпраці з низки питань.

Того разу причиною стало не безпосередньо шпигунство, а відмова Росії видати до Британії для суду свого громадянина Андрія Лугового. Його Британія звинувачує в убивстві 2006 року в Лондоні критика Кремля Олександра Литвиненка, британського громадянина.
XS
SM
MD
LG