Доступність посилання

ТОП новини

Причина бідності в Україні – її владна еліта (огляд преси)


Київ – В Україні 10 олігархічних кланів контролюють 80% економіки, у той час як майже 80% населення, за даними ООН, перебувають за межею бідності. З одного боку, найбагатші в Європі кримінальні олігархи, а з іншого – найбідніше населення за найкращих природних та географічних умов.

Як стверджує дописувач газети «Голос України», головна причина бідності в багатій Україні є меншовартість владної еліти, її служіння кримінальним олігархам і транснаціональним компаніям. Рятуючись від безробіття і бідності, шість тисяч молодих учених і понад 100 тисяч фахівців у галузі високих технологій залишили Україну. Причиною цього насамперед є відсутність наукового осмислення реформ і стратегії розвитку. Про це стверджується в статті «Куди йдемо?».

Нинішній склад Верховної Ради був недієздатним від самого початку, переконує експерт газети «День».

Він вважає, що парламент був інфікований від самого народження купівлею місць у виборних списках та включенням до них осіб не здатних займатися законотворчою діяльністю. Осіб, які не мали ніякої позитивної програми майбутніх дій, зате добре усвідомлювали можливості для реалізації власних інтересів. Тож від самого початку парламент був хворим, а після скасування конституційної реформи взагалі перетворився на клуб кнопкодавів. Як скоро відродиться парламентаризм в Україні, залежатиме від того, чи сформуються в Україні справжні партії з чіткими програмами та з реальною партійною демократією. Думки інших експертів «День» пропонує в матеріалі ««Пацієнт» живий чи...? Несвяткові роздуми про долю парламентаризму».

Про підготовку до майбутнього чемпіонату Європи з футболу пише газета «Вечірній Київ». Видання інформує, що для участі у волонтерському проекті до «Євро-2012» досвід роботи волонтером не є обов’язковим. І хоча офіційний набір розпочнеться влітку 2011-го, однак усі охочі можуть долучитися до процесу підготовки вже сьогодні. Як саме і яким вимогам мають відповідати претенденти на волонтерські посади, йдеться в статті «Відбір у п’ять етапів».

У грудні мінімальна грошова допомога з безробіття збільшилась до 700 гривень. За прогнозами експертів, відновлення докризового рівня зайнятості громадян очікується вже 2012 року. Про те, що чекає ринок праці вже найближчим часом, розповідає газета «Факти».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG