Доступність посилання

ТОП новини

Угорська опозиція закликає президента зупинити закон про ЗМІ


Головна опозиційна партія Угорщини закликала в середу президента країни не підписувати новий закон про засоби інформації, який викликав широку міжнародну критику.

Угорська соціалістична партія просить Пала Шмітта натомість передати суперечливий закон до Конституційного суду. На думку опозиції, він суперечить Основному законові країни.

Новий закон схвалив у вівторок парламент Угорщини в першу чергу завдяки голосам владної в країні правоцентристської партії «Фідес». Він передбачає значно розширити повноваження держави в стеженні за змістом приватних засобів інформації і в накладанні штрафів за порушення.

Відповідно до закону, зокрема, нещодавно створений орган – Рада з засобів масової інформації – отримає право штрафувати друковані, електронні й інтернетні ЗМІ, якщо сам цей орган вирішить, що вони порушили людську гідність чи норми загальної моралі, подали незбалансоване висвітлення подій або не висвітлили суспільно значущу подію.

Проти закону висловлювалися опозиційні партії, організації на захист свободи слова і преси і представники засобів інформації.
XS
SM
MD
LG