Доступність посилання

ТОП новини

В Адміністрації Президента хочуть звільнення 12 суддів


Адміністрація Президента подала звернення до Вищої ради юстиції України щодо притягнення до відповідальності 12 суддів у зв’язку з ухваленням ними сумнівних рішень із земельних питань у Києві та Київській області. Про це повідомив заступник голови Адміністрації Президента Геннадій Васильєв.

За його словами, «зараз ці питання вивчаються». «Будемо сподіватися, що по цій ситуації будуть відповідні рішення, об’єктивні та обґрунтовані», – зазначив Геннадій Васильєв.

Заступник глави Адміністрації Президента додав, що в АП «поставили питання щодо відповідальності цих суддів, а ВРЮ повинна визначитися». «На моє глибоке переконання, ці судді не можуть далі виконувати свої обов’язки. Коли читаєш ті рішення, які вони ухвалювали, це просто жахливо», – наголосив він.

Геннадій Васильєв зазначив, що загалом за результатами роботи міжвідомчої групи з питань дотримання законодавства у сфері земельних відносин було встановлено низку порушень органами судової влади. «На сьогодні в апеляційному та касаційному порядку розглянуто до 500 судових рішень, за якими змінено цільове призначення та відчужено на користь інших осіб майже 2,5 тисячі гектарів землі», – сказав він.

Міжвідомча група з питань дотримання законодавства у сфері земельних відносин була створена 23 червня за розпорядженням Президента України.
XS
SM
MD
LG