Доступність посилання

ТОП новини

ЄС дасть Україні кошти на розвиток трьох галузей


Європейська комісія має намір надати Україні 116 мільйонів євро на підтримку впровадження транспортної стратегії, стратегії національної екологічної політики та на підтримку європейської політики сусідства. Про це повідомляє прес-служба першого віце-прем’єра, міністра економічного розвитку і торгівлі Андрія Клюєва.

Угоди про фінансування трьох програм підписані між Кабінетом Міністрів і Єврокомісією. За даними уряду, документи передбачають надання Україні ресурсів на безоплатній і безповоротній основі.

65 мільйонів євро виділять на реалізацію програми «Підтримка впровадження транспортної стратегії України». Вона передбачає реалізацію стратегічних пріоритетів розвитку національної транспортної галузі, впровадження інституціональних реформ у транспортному секторі, покращення транспортної інфраструктури. Реалізація програми також буде сприятиме інтеграції України в транспортні системи Євросоюзу.

35 мільйонів євро Єврокомісія виділить на програму «Підтримка реалізації стратегії національної екологічної політики України», спрямовану на приведення екологічної стратегії у відповідність до норм ЄС і пріоритетів, погоджених у рамках плану дій «Україна – ЄС» і порядку денного асоціації «Україна – ЄС».

Програма передбачає надання допомоги уряду на покращення показників реалізації екологічної політики; вдосконалення системи управління в сфері охорони довкілля та врахування екологічних аспектів у стратегіях інших галузей, таких як енергетика, транспорт і промисловість.

Ще 16 мільйонів євро нададуть на реалізацію програми «Twinning і технічна допомога для підтримки європейської політики сусідства». Метою цієї програми є забезпечення розвитку потенціалу основних інститутів, установ і організацій в Україні для ефективного виконання зобов’язань, визначених порядком денним асоціації «Україна – ЄС».
XS
SM
MD
LG