Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ звернеться до КСУ з приводу бюджету-2011


Фракція «БЮТ-«Батьківщина» у Верховній Раді має намір просити Конституційний Суд оцінити конституційність державного бюджету на 2011 рік.

Як заявила депутат від БЮТ Наталія Королевська, «згідно з висновком науково-експертного управління Верховної Ради, бюджет має низку статей, які порушують Конституцію України».

Відповідно до висновку Головного юридичного управління Верховної Ради, значна частина положень проекту про держбюджет на наступний рік надає Кабінетові Міністрів, Міністерству фінансів широкі повноваження щодо регулювання відносин, пов’язаних зі здійсненням бюджетних видатків, не передбачених Конституцією.

За даними управління, проект держбюджету суперечить статтям 6, 19, 92 і 95 Конституції, які передбачають необхідність визначення законом меж повноважень підстав і способу, в рамках яких мають діяти органи влади та їх посадові особи.

Крім цього, відповідно до висновку, проект бюджету суперечить статті 95 Конституції, відповідно до якої виключно законом про держбюджет визначаються будь-які видатки держави на громадські потреби, розмір і цільовий напрямок цих видатків.

Верховна Рада ухвалила в цілому держбюджет на наступний рік 23 грудня.
XS
SM
MD
LG