Доступність посилання

ТОП новини

Франція дала згоду на транзит двох українців із Венесуели – Мін’юст


Міністерство юстиції України забезпечило необхідні умови для повернення в Україну двох моряків, засуджених у Венесуелі за транспортування наркотиків, повідомляє прес-служба відомства з посиланням на міністра юстиції Олександра Лавриновича.

«Громадяни (України) будуть повернуті в Україну на підставі Конвенції 1983 року для продовження відбування покарання ... Усі практичні питання з перевезення зазначених осіб з Венесуели в Україну через територію Франції координуватимуться Укрбюро Інтерполу», – наголосив міністр.

За словами Лавриновича, дозвіл на транзит українських моряків через Францію Міністерство юстиції і свобод цієї країни надало 23 грудня.

Крім того, у прес-службі повідомили, що Міністерству внутрішніх справ України доручено узгодити з Міністерством внутрішніх справ і юстиції Венесуели та з компетентними органами французької сторони терміни і порядок передачі українським правоохоронцям засуджених українців і провести процедуру їхньої передачі.

Двох членів екіпажу, громадян України, судна B Atlantic затримали в серпні 2007 року в порту «Маракайбо» (Венесуела) за підозрою у причетності до незаконного перевезення понад сотні кілограмів кокаїну. Цього літа їх засудили у Венесуелі на дев’ять років. У жовтні Венесуела дала згоду на передачу їх в Україну для подальшого відбування покарання.
XS
SM
MD
LG