Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ порушила справу за закупівлю попереднім урядом тисячі автомобілів


Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом завдання державі збитків при закупівлі посадовцями уряду Юлії Тимошенко тисячі автомобілів «швидкої допомоги» за отримані під державні гарантії кредитні кошти іноземного банку. Про це повідомив Генпрокурор Віктор Пшонка.

«Закупили автомобілі і державні гарантії за кредити взяті в одного з іноземних банків під «швидку допомогу», а вони не годяться під це. І це не десять, не сто автомобілів, а тисяча. І ціна завищена на 50 мільйонів гривень», – сказав Генпрокурор.

За його словами, всі ці автомобілі були передані в регіони під час президентської виборчої кампанії. Як заявив Пшонка, у цій справі обвинувачення ще нікому не висунули, слідчі встановлюють посадових осіб, причетних до зловживань.

Крім того, як повідомив Генпрокурор, екс-прем’єрові Юлії Тимошенко інкримінують два епізоди нецільового використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, на 180 мільйонів євро і 200 мільйонів євро.

«Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко – вона скоїла злочин. І не треба вірити словам, легендам, які хтось розказує. Слід встановити використання 180 мільйонів євро і 200 мільйонів євро. Говорять, що це пішло на пенсії, а слідство говорить, що це не так», – сказав Пшонка.

За його словами, встановлено, що кошти були перераховані на рахунок, на якому вже перебували гроші, призначені для виплат пенсій.
XS
SM
MD
LG