Доступність посилання

ТОП новини

Працівники комунального транспорту Харкова припинили страйк


У Харкові припинив страйк колектив комунального підприємства «Міськелектротранс», який з 20 грудня проводив акцію протесту з вимогою виплатити зарплату. Як повідомив заступник генерального директора підприємства Олександр Укіс, сьогодні трамваї і тролейбуси вийшли на маршрути.

«Працівники підприємства отримали зарплату за 2 місяці, і сьогодні роботу відновлено в повному обсязі», – сказав Олександр Укіс. Іншу частину боргів із зарплати за останні місці, зазначив він, планується погасити на початку наступного року.

Страйк працівників КП «Міськелектротранс» з вимогами виплати зарплат розпочався у Харкові 20 грудня. Протягом чотирьох днів на маршрути не виходили близько 360 тролейбусів і трамваїв всіх чотирьох міських депо. Загальна сума заборгованої зарплати колективу «Місьелектротрансу» на момент страйку становила 22,4 мільйона гривень, її не сплачували із серпня 2010 року.

Страйкарі вимагали негайної виплати зарплат за кілька місяців включно з авансом за грудень, термінового створення комісії з вивчення ситуації на КП «Міськелектротранс», звіту на сесії міськради директора підприємства Сергія Почепецького, проведення звітних профспілкових зборів у всіх депо з метою перевиборів керівництва профкомів. Також серед вимог працівників – припинення реорганізації «Міськелектротрансу» в підприємство «Харківпас», відмова від закриття тролейбусного депо №2 та Жовтневого трамвайного депо, а також припинення ліквідації маршрутів у Харкові.

23 грудня Харківська облрада виділила з обласного бюджету для виплати зарплат страйкарям 5 мільйонів гривень. За даними міського голови Геннадія Кернеса, загалом для виплати заборгованих зарплат колективу «Міськелектротрансу» мало надійти 13 мільйонів гривень, близько 8 мільйонів гривень з яких повинен надати Кабінет Міністрів.
XS
SM
MD
LG