Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура не пояснює причин затримання Луценка


Перший заступник Генерального прокурора Ринат Кузьмін спрямував питання про причини затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до прес-служби генпрокуратури, повідомляє в неділю агентство «УНІАН».

А керівник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко сказав, що вже розмовляв із цього приводу з Кузьміним, а тому інформація про події щодо Луценка буде розповсюджена в понеділок.

Агентство також цитує неназване джерело в генпрокуратурі про те, що Луценка затримали працівники Служби безпеки України саме за дорученням слідчого ГПУ.

Раніше в неділю прес-служба громадянського руху «Народна самооборона» повідомила, що лідера руху, колишнього міністра Юрія Луценка затримали цього дня біля його дому в Києві бійці Служби безпеки України. За повідомленням, Луценко перебуває в слідчому ізоляторі СБУ.

Представник прокуратури, який був присутній при затриманні, сказав, що Луценка затримали у зв’язку з інкримінованими йому статями, мовилося в повідомленні.

Юрія Луценка Генеральна прокуратура звинувачує в заволодінні державним майном в особливо великих розмірах і в перевищенні службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Йдеться про незаконне, як вважає генпрокуратура, нарахування Луценком як міністром внутрішніх справ 40 тисяч гривень пенсії його тодішньому водієві.
XS
SM
MD
LG