Доступність посилання

ТОП новини

Влада стелить Тимошенко шлях до президентства


Затримання колишнього міністра Юрія Луценка змусило місцевих політиків у різних регіонах провести акції протесту під приміщеннями обласних прокуратур і адміністрацій. Народний депутат, «нунсівець» Володимир В’язівський у Львові так і заявив, що « бандитська влада нас до цього змушує», тобто до протестів, яких ставатиме з кожним днем більше і більше.

А де були усі ці політики, коли політичну силу Юлії Тимошенко показово не допустили до виборів у Львівську міську та обласну ради? Очевидно, що рахували, скільки ще додаткових місць у місцевих органах влади посядуть. Чому довший час мовчали, що проти Тимошенко немає доказових фактів, які б давали підстави на її арешт?

Парламентарів, депутатів обласних і міських рад, ситих і здорових, можна зрозуміти. Їх навіть по-людськи шкода. Бо бути в опозиції – це означає більше працювати, ніж у владі. Надзусиль потрібно докласти опозиції, яка, як і влада, не має довіри у людей. Бо уже і керувала, і обіцяла бандитам тюрми, і краще життя – і все звела до політичних чвар і кумівства.

Однак нинішня влада під керівництвом Віктора Януковича дає опозиції унікальний шанс: повернути собі ім’я і рейтинги у населення. Український виборець любить скривджених, а ще знає, що японські гроші Юлія Тимошенко скерувала на виплату пенсій. Постійні допити людей Юлії Тимошенко і її особисто ( можливий навіть і арешт), затримання Юрія Луценка стелить шлях Юлії Тимошенко до президентства. Тимошенко – єдина альтернатива на сьогодні Януковичу. По суті, нова влада реабілітувала Тимошенко як політика, знову повернула їй чільну роль «номер один» опозиціонера у державі.

І Юлія Тимошенко, як розумний політик, це добре розуміє.

  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG