Доступність посилання

ТОП новини

Турчинова допитували як свідка в справі «екологічних грошей»


Колишній перший віце-прем’єр Олександр Турчинов сьогодні приходив на допит до Генеральної прокуратури України як свідок у справі про нецільове використання коштів від продажу квот на викиди парникових газів. Про це він сказав на виході з приміщення прокуратури, додавши, що «сьогодні швидко ми попрацювали в прокуратурі».

За словами Турчинова, сьогодні у межах розслідування справи про виплату пенсій його попросили прокоментувати, на яких законодавчих підставах уряд ухвалив рішення щодо конвертації коштів і виплати пенсій.

«Я із задоволенням навів статті чинного законодавства, зокрема, Бюджетного кодексу, відповідно до яких гроші як загального, так і спеціального фонду мають бути зараховані до казначейських рахунків», – сказав Турчинов.

Також він висловив сподівання, що це був останній його допит, але «кожен раз у слідства знаходяться вагомі підстави знову зустрітися».

Відповідаючи на запитання, скільки може тривати слідство у цій справі, Турчинов сказав: «Слідчі про це не говорять, але вони дуже поспішають. Я так відчуваю, що є замовлення по всіх напрямках прискорювати (розслідування справи), щоб щось передавати у суди, а вже суди у межах надзвичайних ситуацій зараз розглядають дуже швидко будь-які питання».

Раніше сьогодні на допиті в прокуратурі побувала екс-прем’єр Юлія Тимошенко. Вона перебуває на підписці про невиїзд. Екс-прем’єра звинувачують у перевищення влади при використання коштів, отриманих за Кіотським протоколом.

У висунутому Тимошенко обвинуваченні, серед іншого, згадано, що вона на посаді прем’єра, «діючи умисно, з особистих інтересів», ухвалила рішення «щодо використання частини коштів, які надійшли від продажу квот на викиди парникових газів та мали цільове призначення, на покриття видатків державного бюджету України, передусім зобов’язань із виплати пенсій».
XS
SM
MD
LG