Доступність посилання

ТОП новини

Луценка «посадили» на два місяці


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Печерський районний суд Києва змінив запобіжний захід затриманому 26 грудня екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценкові з підписки про невиїзд на взяття під варту. Таким чином суд задовольнив подання слідчого Генпрокуратури. Луценко перебуватиме під вартою упродовж двох місяців.

Засідання суду проходило за присутності самого лідера «Народної самооборони» Юрія Луценка. Тут також перебували кілька народних депутатів і дружина Луценка Ірина. Саме приміщення було оточене співробітниками міліції.

Але перед оголошенням рішення суду Юрія Луценка вивели із зали за спробу дати інтерв’ю. До речі, на засідання змогли потрапити представники лише трьох телеканалів. Таке рішення суд мотивував відсутністю місць у залі.

Луценка хочуть змусити ознайомитися із матеріалами справи – Генпрокуратура

У Генеральній прокуратурі України пояснили, що екс-главу МВС Юрія Луценка затримано у зв'язку з небажанням знайомитися з матеріалами кримінальної справи стосовно нього, розслідування якої вже завершилося, а також із необхідністю зміни йому запобіжного заходу на арешт.

«Він затриманий за обвинуваченням у скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 і частиною 5 статті 191. Це обвинувачення йому було пред'явлене 13 грудня… Ми попереджали його, що якщо він затягуватиме ознайомлення, йому буде змінено запобіжний захід. Відповідно, його й затримали вчора», – повідомив у понеділок на брифінгу в Києві керівник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко.

Глава прес-служби додав, що в понеділок слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури звернувся до Печерського суду, щоб змінити Луценку запобіжний захід у вигляді арешту.

За словами Бойченка, Луценка затримано не за новим обвинуваченням, а саме у зв'язку з небажанням ознайомитися з матеріалами справи про перевищення повноважень і розтрату коштів.

Коментуючи інформацію самого Луценка про те, що його нібито затримали в рамках розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка, Бойченко нагадав: «Порушено ще одну кримінальну справу стосовно нього, але досі відбуваються першочергові слідчі дії, і ми не можемо говорити про цю справу – частина 3 стаття 364».

Влада прибирає людей, які намагаються їй протистояти – Тимошенко

Юлія Тимошенко
Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє, то затримання екс-глави МВС Юрія Луценка – це бажання влади прибрати з політичної арени людей, які намагаються їй протистояти.

«Їм потрібно прибрати з політичної арени тих людей, які намагаються їм протистояти. Це, зокрема, і Юрій Луценко, якого було затримано без будь-яких підстав, цинічно, біля свого будинку», – заявила Тимошенко перед допитом у Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури в понеділок.

Вона додала, що на неї, Луценка і Турчинова (перший заступник лідера очолюваної Тимошенко партії «Батьківщина»), якого теж було викликано в понеділок на допит до Генпрокуратури, «йде наступ, оскільки ці люди твердо стоять проти всіх нечесних, незаконних учинків Януковича і його оточення».

Сьогодні ж близько 80 представників різних політичних партій і громадських організацій пікетували у понеділок прокуратуру Львівської області з вимогою відпустити екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і припинити репресії проти опозиційних політиків.

Учасники акції тримали в руках транспаранти «Руки геть від Юрія Луценка!», «Геть окупаційний режим!», «Ні – поверненню репресій», «Припиніть переслідування опозиції» та інші. Також вони скандували «Ганьба репресивній машині!», «Вимагаємо припинити репресії!».

Андрій Парубій
У своєму виступі на мітингу народний депутат від НУ-НС Андрій Парубій заявив, що всі обвинувачення на адресу Луценка є надуманими і носять виключно політичний характер. За його словами, «репресії перейшли у нову фазу, коли представників опозиції кидають за грати».

Парубій закликав об'єднатися всі опозиційні сили, щоб іти в наступ «проти нинішньої влади».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG