Доступність посилання

ТОП новини

Вирок Ходорковському далі читатимуть завтра


Зачитування обвинувального вироку колишнім співвласникам російської нафтової компанії «ЮКОС» Михайлові Ходорковському і Платонові Лебедєву у московському суді продовжать завтра.

На сьогоднішньому засіданні Хамовницького суду столиці Росії суддя оголосив, що підсудні визнані винними у викраденні нафти і в легалізації коштів, отриманих злочинним чином.

Адвокати звернули увагу, що суддя читає текст обвинувального висновку, в якому не враховані не тільки їхні аргументи, а й зміни, які внесло саме державне обвинувачення, яке врешті відмовилося від деяких епізодів звинувачень.

Захист підсудних уже оголосив, що має намір оскаржити вирок.

Сьогодні, першого дня оголошення вироку, яке може протривати кілька днів, із зали суду вивели дружину і дочку Михайла Ходорковського, а також майже всіх представників преси, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Це вже другий вирок Ходорковському і Лебедєву. Нині обидва вже відбувають по 8 років ув’язнення за звинуваченнями у фінансовому шахрайстві, несплаті податків тощо.

І самі засуджені, і правозахисники називають вироки їм політично мотивованими і спричиненими тим, що підприємці підтримували опозицію.
XS
SM
MD
LG