Доступність посилання

ТОП новини

Росія вимагає від Білорусі звільнити своїх громадян


Росія наполягає на невідкладному звільненні російських громадян, затриманих 19 грудня в Мінську, заявив у понеділок заступник міністра закордонних справ Росії Григорій Карасін.

У телефонній розмові з послом Білорусі в Росії Василем Долгольовим він заявив, що зволікання з вирішенням цієї справи «негативно відображається на загальній атмосфері» двосторонніх російсько-білоруських відносин.

Раніше в понеділок посольство Росії в Мінську заявило, що оскаржить у Верховному суді Білорусі відмову звільнити російських громадян.

Перед цим у понеділок міський суд столиці Білорусі відмовився достроково звільнити 9 із 11 громадян Росії, які були затримані під час акцій опозиції в день президентських виборів 19 грудня і нині відбувають адміністративні арешти на терміни від 10 до 15 діб, а розгляд справ іще двох відклав на четвер.

Загалом під час післявиборчих протестів у Білорусі було затримано понад 600 людей, серед них і сімох опозиційних кандидатів на президента Білорусі. Із них на волі перебувають лише двоє.

Затримали і одного громадянина України, який теж отримав 10 діб адмінарешту, за повідомленням МЗС України, опинившись на мітингу випадково разом із родичами. Україна не вимагала його звільнення.
XS
SM
MD
LG