Доступність посилання

ТОП новини

Як журналісти коментують арешт Юрія Луценка (огляд преси)


Київ – Арешт Юрія Луценка газета «Україна молода» називає безпрецедентною подією в історії вітчизняної міліції. Ще жодного разу міністр МВС, навіть колишній, не зазнавав приниження арештом. Жодного разу екс-очільників цього силового відомства не затримували бійці «Альфи» поблизу дому, як сталося із Луценком. І жодного разу ті ж самі міліціонери та СБУшники не конвоювали колишнього шефа до суду. Хоча обвинувачення, які Луценку закидають, на думку журналістів, є смішними порівняно з «діяннями» його попередників, і з самим Президентом Януковичем та з іншими «донецькими». Про це наголошується в статті «По кого з неугодних владі прийдуть завтра?!»

Дописувач газети «День» зауважує на технологіях, які використовує влада у намаганні посіяти страх і деморалізацію у середовищі не тільки чинної, а й потенційної опозиції та у всьому українському суспільстві. Технології ці досконало відпрацьовані у часи бутності прокурором СРСР Вишинського, а наркомом «компетентних органів» – Єжова. Психологічно зламати, принизити, звести на пси гідність об’єкта звинувачень задовго до суду, посіяти у суспільстві атмосферу перманентного переляку та доносів – ось якою була мета тих персонажів, чию естафету підхоплено сьогодні в Україні. Дописувача також насторожує й те, що в цьому безпосередньо залучені працівники СБУ. Заголовок матеріалу – «Технології морального терору знову в дії».

Не здійснивши пенсійних перетворень, уряд, на думку кореспондента газети «Голос України», провалить свій план створення накопичувальної пенсійної системи. Бо, судячи з коментарів, урядовці ще не мають уявлення, з якого боку братися за формування страхових фондів, а, зважаючи на традицію «проїдати» кредити від МВФ, позичених грошей на це не дадуть. Тим часом укупі з масовим скороченням управлінців під прапором адміністративної реформи пенсійні новації спричинять суттєве скорочення бюджетної сфери вже наступного року. Інші застереження газетярів вміщені в публікації «В радості й печалі тисніть на педалі».

Якщо в 2011 році людина отримає подарунок вартістю менше від 470 гривень 50 копійок, то його не треба буде декларувати. Такий порядок вводить Податковий кодекс. Нині ж оподатковується будь-який подарунок, незалежно від ціни. Напередодні Нового року «Факти» інформують, що змінилося в оподаткуванні подарунків і спадщини, яка оподатковується так само, як і подарунки.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG