Доступність посилання

ТОП новини

Росія критикує заяви Заходу щодо Ходорковського


Міністерство закордонних справ Росії називає «неприпустимими» спроби впливати на суд у справі колишніх співвласників «ЮКОСу» Михайла Ходорковського і Платона Лебедєва. Так у російському МЗС відреагували на критику Заходу щодо обвинувального вироку суду.

Як йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства Росії, заяви про те, що суд у справі Ходорковського і Лебедєва є прикладом вибіркового правосуддя, «безпідставні».

У російські столиці сьогодні продовжується оголошення обвинувального вироку Михайлові Ходорковському і Платону Лебедєву.

На засіданні Хамовницького суду в понеділок суддя оголосив, що колишні співвласники «ЮКОСу» визнані винними в розкраданні нафти і легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом. Адвокати підсудних заявили про намір оскаржити вирок.

За першою справою, порушеною проти Ходорковського і Лебедєва за економічні злочини, вони відбувають ув’язнення з 2003 року.

Якщо суд погодиться на термін ув’язнення, якого для колишніх співвласників «ЮКОСу» вимагає прокурор, то вони можуть залишитися за ґратами до 2017 року.

Реагуючи на вирок суду, американський Білий Дім заявив, що «очевидне вибіркове застосування закону» підриває репутацію Росії як країни, що розвиває верховенство права.

Міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле сказав, що спосіб, в який проводився суд, став «кроком назад» на шляху Росії до модернізації.
XS
SM
MD
LG