Доступність посилання

ТОП новини

У Львові ялинку прикрасили обіцянками влади


20 громадських активістів руху «Відсіч» на площі перед пам’ятником Шевченкові нагадали людям про усі невиконані владою обіцянки і її реальні дії
20 громадських активістів руху «Відсіч» на площі перед пам’ятником Шевченкові нагадали людям про усі невиконані владою обіцянки і її реальні дії

Львів – У Львові прикрасили ялинку обіцянками влади. У такий спосіб 20 громадських активістів руху «Відсіч» на площі перед пам’ятником Шевченкові нагадали людям про усі невиконані владою обіцянки і її реальні дії. Молоді люди 2010 рік назвали роком катастроф для України.

На площі встановили ялинку-Україну з передвиборчими обіцянками Президента Віктора Януковича. Серед них – канікули на 5 років для малого бізнесу, дешевий газ, рівність всіх перед законом, побудова і зміцнення демократії, свобода слова, поліпшення демографічної ситуації.

Міністр Могильов прикрасив ялинку порядком і законністю

Молоді люди у масках із зображенням перших осіб держави Віктора Януковича, Миколи Азарова, Дмитра Табачника, Володимира Литвина, Сергія Тігіпка, Вадима Колєсніченка, Анатолія Могильова вивішували на ялинку обіцянки. А українцям обіцяли порядок і законність, дотримання прав людини, зниження рівня злочинності і корупції, якісну освіту і розвиток науки, право на гідне життя, високий рівень демократії, належні пенсії і зарплати, вільні ЗМІ.

Хоча насправді громадянам у подарунок, як вважають ініціатори акції, дістались Харкіська угоду на 25 років перебування Чорноморського Флоту Росії на території України, нівелювання всіх державних інституцій, тиск на свободу слова, Податковий кодекс, подорожчання газу для населення, посилення цензури, переслідування істориків, переписування історії, катування людей у райвідділах міліції, деградація освіти, пенсійна реформа, Трудовий та Житловий кодекс, ліквідація зовнішнього незалежного тестування, інфляція, спроби розколоти Україну мовним законом, політичні репресії проти «неугодних».

За даними всеукраїнського опитування на замовлення Інституту політики, сьогодні кожній десятій родині в Україні бракує грошей на їжу.

Чиновник Львівської ОДА склав список присутніх журналістів на акції

Активіст Громадського руху «Відсіч» Юрій Шивала наголосив у коментарі Радіо Свобода, що своїм заходом молодь хотіла нагадати українському суспільству усі реальні кроки нинішньої влади і що їх варто пам’ятати.

«Ми хотіли показати результати обіцянок, які протилежні діям. Українці мають коротку пам’ять і щоразу наступають на ті ж самі граблі. А ми хочемо, щоб наступного року вони на них не наступили», – наголосив Юрій Шивала.

Як і новорічна чи різдвяна казка молодіжне дійство завершилося перемогою добра. Український народ відстояв власну позицію і прикрасив новорічну ялинку на свій розсуд, відкинувши усі подарунки влади.

До слова, цей захід окрім групи журналістів знімав на камеру працівник СБУ, а чиновник Львівської обласної адміністрації склав список усіх присутніх представників ЗМІ.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG