Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко каже, що їй вдасться поїхати в Брюссель


Екс-прем’єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко має намір після свят відвідати Брюссель на запрошення генерального секретаря Європейської народної партії Антоніо Лопеса Істуріса.

«Я думаю, що після новорічних свят я прийму запрошення генерального секретаря та президента ЄНП відвідати Брюссель для того, щоб можна було проаналізувати, як виконуються резолюції, ухвалені щодо згортання демократії в Україні Європейським парламентом, Парламентською асамблеєю Ради Європи, враховуючи, що Україна є членом Ради Європи», – сказала Тимошенко перед допитом у Генпрокуратурі.

Екс-прем’єр наголосила, що необхідно вести діалог з європейськими партнерами «напередодні підписання угоди про політичну асоціацію між Україною та Європою».

«Я думаю, що країна, в якій щодня заарештовують політичних опонентів, чинять тиск на журналістів, заарештовують активістів Майдану... ця країна потребує серйозного діалогу з європейськими партнерами», – заявила Тимошенко.

З приводу того, що вона перебуває на підписці про невиїзд, екс-прем’єр зауважила, що якщо хоче залишити місце проживання, то має звернутися по відповідний дозвіл до прокуратури.

«Я чомусь упевнена, що для зустрічі з європейськими політиками такий дозвіл я отримаю», – заявила лідер БЮТ.

Генсекретар ЄНП запросив Тимошенко в січні відвідати Брюссель для зустрічі з провідними європейськими політиками.

Нині Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд і регулярно ходить на допити до Генеральної прокуратури. Їй інкримінують нецільове використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу.
XS
SM
MD
LG