Доступність посилання

ТОП новини

За 2010 рік Україну розвернуло на 180 градусів (огляд преси)


Київ – Написання спільного підручника чи окремого посібника для вчителів історії з України і Росії досі жваво обговорюється в суспільстві. Адже інформації про те, яким буде цей посібник, хто формував робочу групу й хто входить до її складу, майже немає. Враховуючи великий інтерес до цієї теми, перш за все істориків, газета «День» пропонує інтерв’ю зі співголовою українсько-російської робочої групи з написання посібника Олександром Удодом. Головна тема розмови – як мінімізувати вплив політики на історію.

Україна за останній рік сильно змінилася. Як стверджує газета «День», країну фактично розвернуло на 180 градусів. Журналісти видання пропонують пригадати найважливіші та найяскравіші політичні моменти 2010 року. Виглядають вони так: Віктор Янукович – Президент, Стара нова Конституція, Чорний вівторок, судова й адміністративна реформи, «податковий Майдан». А символічним фіналом цього року став арешт екс-міністра МВС Юрія Луценка. Юлія Тимошенко та Олександр Турчинов ходять до Генпрокуратури як на роботу. Вже 9 представників колишньої влади сидять за ґратами! А остання новина: трьох активістів «податкового Майдану» заарештували за «пошкодження тротуарної плитки».

Газета «Факти» пропонує порівняльний аналіз висловів Віктора Ющенка 2005 року і цьогорічних Миколи Азарова про необхідність кадрових змін серед високопосадовців. Видання також наводить прізвища політиків, проти яких були порушені кримінальні справи за часів правління Ющенка і Януковича. Серед тих, хто змушений був відвідувати судові установи, відразу після приходу до влади Віктора Ющенка згадуються прізвища Бориса Колеснікова, Євгена Кушнарьова, Володимира Щербаня. Про інших йдеться в рубриці «Королівство кривих дзеркал».

Віктор Янукович пропонує віддати Києву 100% податку на доходи фізичних осіб. Такі преференції надаються лише столиці, адже, як інформує газета «Вечірній Київ», Президент підписав поправки до Бюджетного кодексу та закон про бюджет, де передбачене вилучення до держбюджету 50% надходжень від податку на доходи фізичних осіб.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG