Доступність посилання

ТОП новини

Учасники Майдану підприємців прийшли давати свідчення


Учасники акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу прибули в слідче управління Головного управління МВС у Києві, щоб свідчити в кримінальній справі, порушеній за фактом навмисного ушкодження майна при встановленні наметового містечка.

Для надання свідчень прибули п’ятеро представників організаційного комітету акції на чолі з генеральним координатором акції протесту підприємців Олександром Данилюком.

За його словами, учасникам акції 29 грудня стало відомо, що міліція розшукує низку представників акції, які нібито ховаються від слідства.

«Ми від слідства не ховаємось, готові брати участь у будь-яких слідчих діях, не вважаємо, що нами здійснювалися будь-які протиправні дії», – сказав Данилюк. За його словами, представники організаційного комітету мають намір отримати графік слідчих дій і планувати свою діяльність таким чином, щоб це не заважало їм виконувати свої обов’язки як свідкам у справі.

«Або, можливо, обвинувачуваним, якщо це буде після того, як ми зайдемо до слідчих», – сказав Данилюк.

На початку цього місяця київська міліція порушила кримінальну справу через пошкодження плитки під час встановлення наметів для акції підприємців.

Двом учасникам акції протесту підприємців на майдані Незалежності проти Податкового кодексу суди обрали запобіжні заходу у вигляді арешту та підписки про невиїзд.

Як заявили в київській міліції, обоє затриманих обвинувачуються у скоєнні злочинів, передбачених статтями 194 (навмисне пошкодження чужого майна) та 293 (грубе групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.
XS
SM
MD
LG