Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті відзначають день народження Бандери


Відзначення 102-ї річниці від дня народження провідника ОУН Степана Бандери на Івано-Франківщині проходить на офіційному рівні. Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Олександр Сич.

Урочистості розпочалися в історико-меморіальному музеї Степана Бандери у селі Старий Угринів Калуського району, де він народився. Там відбулися панахида та урочисте віче за участю представників влади, духовенства, громадських організацій, партійних осередків національного-демократичного спрямування, колишніх вояків ОУН-УПА, мешканців краю.

Голова обласної ради, представник ВО «Свобода» Олександр Сич закликав депутатів бути виразниками ідей «бандерівського краю», в умовах «нової влади» не відмовлятися від вшанування Бандери.

У другій половині дня урочистості перемістилися до Івано-Франківська. Святковою ходою люди пройшли від Вічевого майдану вулицями Незалежності і Бандери до Європейської площі, де з нагоди 100-річчя від дня народження провідника ОУН йому було встановлено пам’ятник. Саме тоді було вирішено відзначати пам’ятні дати, пов’язані з Бандерою, не лише в Старому Угринові, а й біля цього пам’ятника.

Тут теж відбулися панахида і урочисте віче, а також концерт творчих колективів центрального народного дому і учнівська святкова зустріч у центрі патріотичного виховання імені Степана Бандери, що знаходиться під пам’ятником як частина меморіального комплексу.

102-гу річницю від дня народження Степана Бандери відзначають також на Львівщині і Тернопіллі. Два роки тому святкування 100-річного ювілею Степана Бандери відбулося на державному рівні.
XS
SM
MD
LG