Доступність посилання

ТОП новини

Угорщина відкидає критику закону про ЗМІ


Угорщина відкинула критику, що пролунала на Заході на адресу нового угорського закону про засоби інформації, що набув чинності з нового року.

Як мовиться в сьогоднішній заяві Міністерства громадського урядування і юстиції Угорщини, критики «погано поінформовані» про зміст закону і висували «необґрунтовані, а іноді й відверто абсурдні звинувачення».

Влада «жодним чином не прагне придушити погляди опозиції», мовиться в заяві.

Закон раніше зазнав критики з боку низки організацій на захист журналістів та урядів кількох країн, зокрема, Німеччини. Супротивники закону вважають, що він може придушити громадські обговорення.

Закон, який провела в парламенті владна в Угорщині правоцентристська партія «Фідес», за повідомленнями, передбачає значно розширити повноваження держави в стеженні за змістом приватних засобів інформації і в накладанні штрафів за порушення вимог про «збалансованість» і «моральність» повідомлень.

Відповідно до закону, зокрема, нещодавно створений орган – Рада з засобів масової інформації, яка складається саме з членів «Фідес», – отримає право штрафувати на значні суми друковані, електронні й інтернетні ЗМІ, якщо сам цей орган вирішить, що вони порушили людську гідність чи норми загальної моралі, подали незбалансоване висвітлення подій або не висвітлили суспільно значущу подію.
XS
SM
MD
LG