Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко знову йде до прокуратури


Київ – У середу екс-прем’єр-міністр, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко вкотре має з’явитися за викликом до Генеральної прокуратури України (ГПУ). Досудове слідство у справі про нецільове використання коштів екс-прем'єром завершене. Їй було пред'явлено звинувачення і надана можливість ознайомитися із матеріалами справи, повідомляють у Генпрокуратурі. Водночас, Юлія Тимошенко заявила, що не покладає надій на слідство та судовий розгляд справи, оскільки, на її думку, як правоохоронні органи, так і судові є заангажованими.

Юлія Тимошенко заявила, що її ніщо, в тому числі і виклики до Генпрокуратури, не змусить залишити Україну. Утім, наразі лідер опозиції і не має такої потреби, вважає професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

«Арешт лідера опозиції буде нерозумним кроком з боку влади. Зрозуміло, що це є політичне переслідування. Тому це тільки підвищить її рейтинг. Тому влада зараз обрала тактику відкриття справи, в ході якої вона спробує максимально дискредитувати Тимошенко. При цьому, навіть, не доводячи це до ув’язнення», – зазначив політолог.

Тимошенко на допит не викликали – Генпрокуратура

У Генпрокуратурі підтвердили відсутність намірів щодо арешту Юлії Тимошенко. Сьогодні лідера «Батьківщини» викликають до Генпрокуратури для ознайомлення з матеріалами слідства, запевнив Радіо Свобода речник ГПУ Юрій Бойченко.

«Вона не на допит ходить. Слідчий оголосив про закінчення досудового слідства, і вона нині знайомиться з матеріалами кримінальної справи. Тобто, виконує вимоги статті 218 кримінально-процесуального кодексу. Вона знайомиться не дома, вона знайомиться у кабінеті слідчого з матеріалами кримінальної справи», – заявив Бойченко.

Не існує законодавчої, виконавчої і судової влади – Тимошенко

У свою чергу Юлія Тимошенко заявила, що не має довіри до слідчих Генпрокуратури і не покладає надій на судові органи. За її словами, в Україні відбулася монополізація влади, через що слідчі та судді втратили незалежністьі можливість об’єктивно розслідувати кримінальні справи, порушені проти опозиційних політиків. Натомість, на думку Юлії Тимошенко, у суспільстві поширюються протестні настрої та відбувається консолідація патріотичних сил.

«В Україні немає розподілу влади. Не існує законодавчої, виконавчої і судової влади. Тим часом, справжня українська патріотична команда збирається. Причому, як у колі політиків, так і в колі громадян, так і в колі журналістів, так і в колі експертів. Спостерігаючи, як працює Інтернет, спостерігаючи, що сьогодні роблять журналісти, політики, громадяни і громадські діячі, я думаю, що краща частина суспільства стає по один бік барикад. І в цьому є надія», – заявила Тимошенко.

Своє бачення ситуації Юлія Тимошенко висловила у приміщенні Апеляційного суду Києва, куди вона прийшла підтримати Юрія Луценка. Там розглядалася апеляція обвинувачуваного у перевищенні службових повноважень екс-міністра внутрішніх справ. Утім, на вимогу адвоката у засіданні було оголошено перерву, оскільки Юрій Луценко хоче особисто бути присутнім на судовому засіданні, щоб аргументувати суду свою скаргу на рішення Печерського райсуду столиці, яким 26 грудня йому було змінено запобіжний захід з підписки про невиїзд на арешт.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG