Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Києві розглядає апеляцію Луценка на арешт


Апеляційний суд Києва розглядає сьогодні апеляційну скаргу лідера громадянського руху «Народна самооборона», колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на рішення взяти його під арешт.

Представників телебачення допустили на суд тільки на 10 хвилин, повідомляє агентство «УНІАН».

Біля приміщення суду перед початком розгляду зібралися близько тисячі прихильників Луценка з гаслами на його захист і закликами звільнити його.

На судове засідання прийшла і лідер партії «Батьківщина» і блоку свого імені, колишня прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, в уряді якої Юрій Луценко був міністром.

Юрій Луценко і його захист оскаржують рішення Печерського районного суду Києва, який 27 грудня постановив змінити Луценкові запобіжний захід із підписки про невиїзд на утримання під вартою. Попереднього дня Луценка затримав біля його дому загін спецпризначення Служби безпеки України.

Суддя мотивував рішення взяти його під варту тим, що Луценко як обвинувачений не з’являвся до слідчого, чим порушив умови підписки про невиїзд. Луценко заявляє, що ходив до слідчого регулярно.

Юрія Луценка звинувачують у двох кримінальних справах.

В одній із них, у якій досудове слідство вже закінчено, йдеться про розкрадання державного майна в особливо великих розмірах, загалом на 360 тисяч гривень, і перевищення влади та зловживання колишнім міністром внутрішніх справ службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Ця справа стосується незаконного, на думку прокуратури, нарахування міністром пенсійних виплат своєму тодішньому водієві. Раніше суму цих виплат називали як 40 тисяч гривень.

В іншу, порушену нещодавно, виділили один із епізодів справи про отруєння Віктора Ющенка, коли Юрій Луценко незаконно, на думку прокуратури, призначив стеження за одним із фігурантів справи і тим теж перевищив владу і зловжив службовим становищем.
XS
SM
MD
LG