Доступність посилання

ТОП новини

Луценка повернули до камери «смертників»


Київ – Юрій Луценко залишиться й надалі під вартою. Таке рішення ухвалив сьогодні Апеляційний суд міста Києва, розглянувши скаргу заарештованого екс-міністра про зміну запобіжного заходу. Підставою для відхилення скарги заарештованого стали «тяжкість скоєного злочину» та «поведінка» Юрія Луценка.

Перед початком засідання біля приміщення суду, як і вчора, 4 січня, зібралися близько тисячі його прихильників. Люди, що підтримують Луценка, тримали в руках національні прапори і били у барабани. Вони вимагали негайного звільнення політика з-під варти. До суду прибула й екс-прем'єр України, лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко. До слова, її 5 січня, о 15:00 викликали на допит у Генпрокуратуру.

Слухання скарги розпочалося за присутності самого Юрія Луценко, як того й домагався на вчорашньому засіданні адвокат заарештованого.

Колишній міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, обґрунтовуючи неправомірність свого арешту, стверджував на суді,що після його затримання ніяких слідчих дій із ним не проводилося.

«Після мого затримання і арешту жодних слідчих дій зі мною не було – ні допитів, ні ознайомлення з матеріалами справи, нічого. Це означає лише одне: я сиджу у камері смертників, щоб мовчав», – сказав Луценко.

Однак аргументи захисту та самого заарештованого не вплинули на суддів Апеляційного суду міста Києва. Вони вирішили залишити екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка під вартою. Відповідну ухвалу сьогодні о 14:00 оголосив головуючий у судовому процесі суддя Олександр Бець.

Таким чином, суд визнав правильність рішення Печерського районного суду столиці від 27 грудня минулого року, за рішенням якого Луценку було змінено міру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на арешт.

Як зазначається в ухвалі, суд не знайшов достатніх підстав для того, щоб взяти під сумнів рішення суду першої інстанції. Крім того, Апеляційний суд Києва «врахував тяжкість скоєного Юрієм Луценком злочину та його поведінку».

Луценка звинувачують у двох кримінальних справах

27 грудня Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Луценка у вигляді арешту, у зв'язку з тим, що «обвинувачений не з'являвся до слідчого і тим самим грубо порушив вимоги, передбачені підпискою про невиїзд».

Юрієві Луценку та його водієві Леоніду Приступлюку 13 грудня пред'явлене остаточне обвинувачення у розкраданні державного майна в особливо великих розмірах, а також перевищенні службових повноважень та використанні підроблених документів.

В іншу кримінальну справу, порушену нещодавно, виділили один із епізодів справи про отруєння Віктора Ющенка, коли Юрій Луценко незаконно, на думку прокуратури, призначив стеження за одним із фігурантів справи і тим теж перевищив владу, зловживши службовим становищем.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG