Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура звинувачує Тимошенко в брехні


Генеральна прокуратура звинуватила сьогодні лідера партії «Батьківщина» і блоку свого імені, колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко в «відвертій неправді або навіть брехні», до яких вона вдається в своїх інтерв’ю.

Як мовиться в заяві прес-служби Генпрокуратури, вчора під час відвідин Тимошенко слідчий у її справі попередив її про неявку в призначений час без поважних причин, бо викликали її на 12-у годину, а з’явилась вона о 16-й. При цьому Тимошенко послалася в відповідь на родинні обставини, хоча «вся країна мала змогу бачити її на засіданні Апеляційного суду Києва», де розглядали скаргу на арешт її соратника Юрія Луценка.

При цьому, нагадує Генпрокуратура, Тимошенко заявила вчора, що її допитували про те, «чому вона пішла на засідання суду до Луценка».

Також у ГПУ звернули увагу на вчорашні слова Тимошенко про 18 слідчих, залучених до її справи, в той час як їх усього двоє.

Із цього видно, що Тимошенко «свідомо спотворює факти і маніпулює ними задля здобуття політичних дивідендів», мовиться в заяві.

Водночас Генпрокуратура вважає, що слідчий «спокійно сприймає всі примхи і забаганки» Тимошенко, зокрема, погоджується переносити призначені виклики на ознайомлення з матеріалами справи.

Юлію Тимошенко звинувачують за статтею Кримінального кодексу про перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки. Їй інкримінують нецільове використання в часи її керівництва урядом 180 мільйонів, а потім іще 200 мільйонів євро, які Україна отримала за Кіотським протоколом, та завданні інших збитків державі.
XS
SM
MD
LG