Доступність посилання

ТОП новини

Оприлюднено весільні плани наступника британського трону


Принц Вільям та Кейт Міддлтон
Принц Вільям та Кейт Міддлтон

Лондон – Британська королівська родина оприлюднила детальні плани весілля майбутнього наступника британського трону принца Вільяма та його нареченої Кейт Міддлтон. День весілля 29 квітня цього року буде у Британії вихідним днем.

Духовний лідер Англіканської церкви архиєпископ Кантерберійський вінчатиме 29 квітня принца Вільяма та Кейт Міддлтон в історичному тисячолітньому Вестмінстерському Абатстві у центрі британської столиці. Про це повідомила офіційна резиденція британського монарха – палац святого Якова.

Палац також повідомив, що наречена Кейт Міддлтон відправиться на церемонію вінчання в автомобілі, а не згідно із традицією у скляній кареті. Як повідомляють, ця ідея належить самій нареченій, яка хоче уникнути зайвої помпи. Проте після вінчання молоді повернуться до королівського Букінґемського палацу вже в кареті.

«Думаю, це буде досить традиційне королівське весілля. Звичайно, різниця буде у тому, що наречена прибуде автом, – говорить королівський історик Г’юґо Вікерз. – Ми не знаємо, чи буде урочисто прикрашено вулицю Малл, що веде до Букінґемського палацу. Підозрюю, що ні. Але королівські карети ми таки побачимо. Це буде чудовий день, щоб вийти на вулиці центру Лондона. Це буде великий день для телебачення. Ми показуватимемо це всьому світові. Вільям є у майбутньому наступником трону, і я певен, що це святкуватиметься у відповідному стилі. Та це не значить, що робитиметься щось абсолютно надмірне».

Після церемонії відбудеться прийняття у королівському палаці, а відтак там пройдуть приватні обід і бал.

28-річні наречені, що познайомилися в університеті міста Сент Андрюс, де разом вчилися, заручилися під час відпочинку в Кенії у жовтні минулого року. Принц освідчився, подарувавши Кейт обручку своєї трагічно загиблої матері принцеси Діани.

Британці готуються до весілля

Тимчасом у Британії готуються до приїзду численних туристів із усього світу, що цікавляться життям британської королівської родини. У продажу вже з’явилися різні сувеніри, присвячені королівському весіллю. Також уже продається і офіційний пам’ятний сервіс, який особисто схвалили Вільям і Кейт. Його прикрашають їхні ініціали, і коштує він чимало.

Знаменитий музей воскових фігур Мадам Тюссо заявив, що наприкінці цього року там уже з’явиться фігура Кейт Міддлтон.

До речі, як повідомляється, за саме весілля заплатять королівська родина та батьки Кейт, що є мільйонерами. Одначе британським платникам податків доведеться взяти на себе кошти додаткових заходів безпеки та транспорту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG