Доступність посилання

ТОП новини

Не їжте гороху! Або дещо про теракти в Україні


Київ – Уявіть собі сцену: в карпатській резиденції Президента, яка загубилася в горах і назва якої з міркувань безпеки є таємницею, серед ночі лунає тривожний телефонний дзвінок. Президент Віктор Янукович стрімко підскакує з ліжка, нервово хапає слухавку. «Товаришу Президенте! Жахливий теракт!!!», – чує переляканий голос... Кого?.. Ну, наприклад, голови Служби безпеки України Валерія Хорошковського.

Гарант із переляку навіть не звертає увагу на неймовірне хамство – співрозмовник не привітав його з Новим роком.

Янукович хапається за серце і удавано спокійним голосом питає: «Невже Межигір’я розбомбили?».

«Ні! – відповідає головний чекіст України, – гірше! Будьте мужнім!!!».

Янукович тремтячою рукою тягнеться до пляшечки з валідолом, ковтає просто з горлечка: «Адміністрацію на Банковій зруйнували?».

«Ще гірше!!!», – оптимістично доповідає шеф СБУ.

«Що може бути гірше?», – болюча думка свердлить вразливий мозок Президента України .

«В Запоріжжі мерзенні бандерівці-терористи висадили у повітря пам’ятник великому Сталіну!».

Янукович не витримує такої шокуючої вістки, падає на підлогу і непритомніє від жаху. Під час падіння встигає вигукнути наказ: «Підключити прокуратуру і докласти всіх зусиль для пошуку мерзотників, які заважають нам наводити порядок і встановити стабільність».

Президент запізнився зі своїм наказом, бо ж його кум Генеральний прокурор Віктор Пшонка уже встиг поставити чи то на ноги, чи то на вуха весь штат підпорядкованого йому відомства. Саме його пильні слідчі оголосили, що новорічне висадження в повітря пам’ятника Сталіну на подвір’ї запорізького обкому комуністичної партії є терористичним актом.

Яка влада – такий і теракт

Після цієї події втрачає актуальність відомий анекдот, який закінчується словами «яка країна – такий і теракт». Тепер його треба закінчувати наступним чином: «Яка влада – такий і теракт». Бо країна на таку кваліфікацію від прокуратури відреагувала адекватно. Досить походити по форумах в Інтернеті і переконатися, що країна регоче собі з чергового ідіотизму влади.

Оголошення терактом знищення пам’ятника Сталіну самовільно встановленого комуністами у Запоріжжі є апогеєм минулорічної діяльності влади у боротьбі з різного роду троцькістами-терористами-уклоністами. Спершу прозвучали натяки на те, що Віктору Януковичу загрожує якась неймовірна небезпека. Через це начебто посилили його охорону і почали стахановськими темпами пресувати тих, хто викликав хоч найменшу підозру.

Блогера Олега Шинкаренка потягли до відомства Хорошковського лише за фразу у блозі, що Януковича вбити мало. Його там начебто підозрювали в намірах замочити нашого Залізного господаря, який оголосив про наміри залізною рукою встановити в Україні залізний порядок. Після цього блогосфера вибухнула бурхливим сміхом і провела акцію «Вбий Януковича».

Охорона перших осіб держави виявляла суперпильність. Повалила обличчям на землю репортера телеканалу СТБ Сергія Андрушка, коли той поспішав знімати Президента Януковича. Охорона Прем’єр-міністра Миколи Азарова так завзято відбивалася від групи 5-го каналу, що поламала їй апаратуру. Допильнувалися до того, що змусили Міжнародну федерацію журналістів зробити заяву на цю тему.

Не можна журналістів чіпати? Нема питань! Знайдемо інших терористів. Влада відновила кримінальні справи проти тих, хто майже десять років тому організовував акцію «Україна без Кучми». Зрозуміло чому, бо ці мерзотники тепер можуть знахабніти до того, що організують акцію «Україна без (аж страшно вимовити) Януковича». Чи це не теракт? І це в той час, коли Залізний господар так потрібний країні і її народові.

Не треба бути політологом, щоб спрогнозувати розширення боротьби з українським тероризмом. Можна очікувати порушення кримінальної справи проти того молодого чоловіка з Івано-Франківська, який жбурнув у кандидата в Президенти Віктора Януковича яйцем, налякавши його своїм цинічним терактом на все життя. Нарешті ж пацан повинен відповісти за своє підле діяння за всією суворістю закону.

Але й на цьому не зупиняться. Терактом назвуть, коли хтось матиме необережність гучно випустити гази. Отож, громадяни, будьте пильні і не переїдайте гороху. Бо посадять – оком не змигнуть. І вас там радісно зустріне найвидатніший терорист України, колишній її міністр внутрішніх справ Юрій Луценко...

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG