Доступність посилання

ТОП новини

Янукович розповів єврокомісарові про реформи


Політичний діалог між Україною та Європейським Союзом потребує продовження контактів на високому рівні, заявив Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з європейським комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Філе.

У зв’язку з цим Янукович заявив, що буде радий зустрічі з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в квітні цього року на саміті з питань безпечного використання ядерної енергії в рамках заходів із нагоди 25 річниці Чорнобильської трагедії.

Президент України назвав символічним той факт, що його офіційні зустрічі в новому році починаються із зустрічі з представником Європейського Союзу.

«Маю велику надію, що наші поточні відносини сприятимуть довгоочікуваному завершенню переговорів щодо укладення договору про асоціацію та зону вільної торгівлі», – сказав Янукович.

Говорячи про підсумки минулого року, Президент зазначив, що Україна зробила в європейському напрямку «багато для того, щоб налаштуватися на послідовну роботу», метою якої є об’єднання країни, утвердження свободи та демократії, наведення порядку в економіці та приведення її «на належний рівень розвинутих країн».

Янукович також висловив переконання, що 2011 рік стане роком «радикальних реформ» в Україні.

Глава держави зазначив, що українська влада усвідомлює неможливість проведення економічних реформ без реформи політичної системи. «Ми продовжуємо працювати, робоча група працює над підготовкою нового виборчого законодавства», – наголосив Янукович.
XS
SM
MD
LG