Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі міліція знову затримує активістів «Свободи»


Активісти запорізької організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» занепокоєні подальшим тиском міліції на своїх активістів.

У прес-службі запорізької організації ВО «Свобода» наголосили, що правоохоронні органи продовжують затримувати активістів організації.

«Увечері 10 січня міліція затримала заступника голови запорізької організації «Свободи» Юрія Гудименка, який 1 січня 2011 року вже провів на допиті в Жовтневому РВВС 18 годин. Гудименка вже затримували в новорічну ніч у справі про вибух пам’ятника Сталіну на території Запорізького обкому Компартії. Під час повторного затримання міліція не висунула Юрію Гудименку повістки і не змогла пояснити причин, через які відвела активіста «Свободи» до Жовтневого РВВС на допит», – заявили в прес-службі.

Крім того, за даними організації, міліція також намагалася «забрати з будинку без належного порядку» ще одного активіста організації Артема Матвієнка, який відмовився «проїхати з міліцією на допит, оскільки представники правоохоронних органів не мали офіційних документів, які дозволяють затримання». «Оскільки Артем Матвієнко відмовився виходити з дому, наразі під його під’їздом чергують міліціонери», – заявили в прес-службі.

За словами голови Запорізької обласної організації ВО «Свобода» Віталія Подлобнікова, «наразі адвокат намагається з’ясувати причину, через яку сьогодні затримали заступника місцевої «Свободи» Юрія Гудименка, оскільки не відомо навіть у якій справі він може проходити».
XS
SM
MD
LG