Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ називає «фарсом» інформацію заступника Генпрокурора


Інформація заступника Генпрокурора щодо затримання та взяття під варту членів опозиції є «фарсом», заявив член фракції «БЮТ-«Батьківщина», прем’єр опозиційного уряду Сергій Соболєв.

«Абсолютно зрозуміло, що ті замовні матеріали, які були передані Генпрокуратурі, в кінцевому варіанті будуть доведені як сфабриковані і як такі, які є чистими переслідуваннями опозиції», – заявив Соболєв.

За його словами, виступ у парламенті заступника Генерального прокурора Євгена Блажівського підтвердив, що прокуратура діє упереджено стосовно чиновників Кабміну Тимошенко.

Соболєв обурився тим, що Блажівський не назвав конкретних справ, які органи прокуратури порушують проти нинішніх чиновників. «Факти хабарництва заступника Міністерства екології, начальника цінової інспекції – це люди, які прямо брали хабарі, і це робилося безпосередньо членами Партії регіонів уже за цієї влади. Тут прокуратура нічого не говорить, хто був замовником, куди мали ці 200 тисяч доларів надійти, у партійну скарбницю Партії регіонів, у партійну скарбницю Міністерства екології чи безпосередньо в Адміністрацію Президента? Ці факти не оприлюднюються», – сказав парламентар.

Сьогодні під час доповіді в парламенті заступник Генпрокурора Євген Блажівський повідомив, що органи прокуратури минулого року порушили 20 кримінальних справ проти вищих посадових осіб чинного і попереднього Кабміну. При цьому він не назвав прізвищ представників чинної влади, проти яких порушені справи.
XS
SM
MD
LG