Доступність посилання

ТОП новини

Кінець світу


Чимало з нас чекають, хто зі страхом, хто з душевним хвилюванням, хто просто – з цікавості, 21-23 грудня 2012 року, коли за даними календаря майя, згідно календарем тибетців в Калачакрі, зашифрованим написом і зображеннями на хресті в іспанському Анде, станеться кінець цього світу. Згідно з поясненнями останнього алхіміка ХХ століття Фулканеллі, цей «вогняний кінець» людства означає трансмутацію світу, Всесвіту і Землі та частини людства, котра досягнула суті пізнанням і чудесно врятується у час «подвійної катастрофи». До речі, як твердить Фулканеллі, на хресті в Анде зашифрована навіть назва єдиного місця на Землі, де можна врятуватися від цього краху світу, у час зустрічі Сонця та Землі з центром Молочного шляху.

До цього хіба-що можна додати твердження одного з катренів Нострадамуса, що внаслідок глобальної катастрофи ніби-то врятуються такі країни, як Вірменія, Україна і Британська Колумбія, частина Канади... Правда, де-хто навіть цитує з Нострадамуса, що розквіт Сарматії, тобто – України, розпочнеться саме в еру Водолія, котра, до речі, вже почалася. Одним словом, без посипання голови попелом, тобто, глибокого пізнання суті глибоко прихованої істини світу цього, як писав Фулканнеллі, годі й розібратися у цих всіх пророкуваннях, від яких у декого дах їде.

Я ж скажу, що дивлюся на всі ці прогнози по-своєму, може й трохи по-філософськи. Виходжу з тези, що КІНЕЦЬ СВІТУ ВІДБУВАЄТЬСЯ ЩОМИТІ. Дуже вдало це показано у фільмі за участі Джорджа Клуні – «Американець». Тобто, кожна людина бачить цей кінець світу щодня і по мірі можливостей наближає і свій. Правий був Фулканеллі відносно пізнання суті й підготовки до кінця. Та й він не був оригіналом у цьому. Про це писав у своєму (УІІ-му) листі до друга із Сіракуз Платон, котрий повторював свого вчителя Сократа. Цьому вчив й Ісус Христос, адже ж у посланні до колосян Апостола Павла сказано, що він став причетним до таємниці, «25 якій я став служителем за Божим зарядженням, що для вас мені дане, щоб виконати Слово Боже,
26 Таємницю, заховану від віків і поколінь, а тепер виявлену Його святим,
27 що їм Бог захотів показати, яке багатство слави цієї таємниці між поганами, а вона Христос у вас, надія слави!».

До речі, Платон зауважив, що одним із елементів пізнання істини, цієї таємниці світу, є протистояння злу, або ж хоча б прагнення не робити його, бо це набагато краще для спасіння, аніж щодня капостити у цьому світі. Сократ наголошував, що пізнання істини змінює людину але більшість людей бояться цього пізнання і змінити себе.

Тому і я кажу вам – нічого надзвичайного, на перший погляд, не станеться 21 грудня 2012 року. Бо й в «Одкровенні» Івана Богослова попереджено, що, по-перше, ніхто, окрім Бога, нічого не знає про те, що має статися, а, по-друге, ніхто не знає, окрім Всевишнього, – коли. На перший погляд, бо все ж й цього дня 2012 року ЩОМИТІ БУДЕ КІНЕЦЬ СВІТУ...

Варто лише розуміти, що пізнання справжньої суті речей змінює вас (трансмутує вашу душу), протистояння злу – наближає до істини, до таємниці, яку неможливо, як казав Платон, описати словами і можна лише відчути, при великому бажанні. Так що бажаю вам всім благополучно побачити кінець світу й 21 грудня 2012 року та потрапити у число тих, кого осяяло Сонце пізнання істини.
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG