Доступність посилання

ТОП новини

Сесія Львівської облради пройде біля пам'ятника Бандері


13 січня біля пам’ятника Степанові Бандері у Львові, о 12.00, відбудеться позачергова сесія Львівської обласної ради з приводу скасування указу Президента про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері.

Як повідомили у прес-службі Львівської обласної організації ВО «Свобода», проведення засідання не в сесійній залі, а саме біля пам’ятника Бандері ініціював голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

На засідання запросили також депутатів Львівської міської ради, голів районних рад і секретарів міських рад міст обласного підпорядкування.

Очікується, що депутатам облради запропонують підтримати проект ухвали, в якій висловлюється протест проти скасування указу про присвоєння Бандері звання Героя України, а також проти «посилення репресій проти українських патріотів», спроб «побудови поліцейської держави» і «реанімації сталінізму» в Україні.

12 січня на сайті Президента Віктора Януковича з’явилося повідомлення з нагадуванням про те, що суд іще в червні минулого року визнав недійсним указ про присвоєння провідникові ОУН Степанові Бандері звання Героя України, і це рішення набуло законної сили.

Окрім цього, з сайту Президента зник указ № 41/2010 від 20 січня 2010 року про присвоєння Бандері звання Героя України.

Голови Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської обласних рад оприлюднили відкриту заяву, в якій висловили протест і обурення рішенням про визнання недійсним президентського указу про присвоєння Бандері звання Героя України.
XS
SM
MD
LG