Доступність посилання

ТОП новини

Влада грубо втручається в історичну пам’ять людей (огляд преси)


Київ – Владна вертикаль в Україні відновлена, з’явилася стабільність. Але з централізацією влади відбувся перекіс, стверджує газета «День». Централізація заради чого? Реформ? На їхню адресу сьогодні можна почути чимало критики. До того ж, люди поки що не відчувають у своїх гаманцях заявлену стабільність. Проаналізувавши ще й суперечливу гуманітарну політику чинної влади, газетярі підсумовують, що передвиборні обіцянки Віктора Януковича про об’єднання суспільства сьогодні не виконуються. Навпаки, є грубе вторгнення в історичну пам’ять людей, нав’язування свого, коли інтереси іншої частини суспільства взагалі не враховуються. На цьому наголошується в статті «На межі».

Обережна ейфорія європейців щодо Януковича минула, стверджує «Газета по-українськи». І там нарешті збагнули, що гра в євроінтеграцію, яку затіяли українські можновладці, є способом легітимації на Заході й заколисуванням власного виборця. Про це йдеться в статті «Захід не збирається обмежувати коло спілкування в Україні лише Банковою».

Кабмін обіцяє повністю змінити структуру українського АПК, карати «губернаторів» за ціни та водночас проводити пенсійну реформу. Однак, як пише газета «Україна молода», зростання цін на товари соціальної групи у державі непокоїть навіть зарубіжних експертів, які зафіксували, що деякі українські овочі виявилися найдорожчими в Європі. Заголовок статті «Гра у перезавантаження».

Всього за тиждень літр бензину на заправках подорожчав до 10 копійок. Однак, як переконують експерти газети «Факти», завдяки відновленню безподаткової схеми ввезення нафтопродуктів ціни на паливо можуть стабілізуватися і навіть знизитися.

Столичне житло продовжує дешевшати. Якщо ще рік тому ріелтори та забудовники прогнозували майбутнє подорожчання нерухомості, мовляв, ціни й так занадто низькі, то тепер очевидно, що цінове падіння неминуче. Про це стверджують «Економічні відомості» у статті «Квартири подешевшають на 10%».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG