Доступність посилання

ТОП новини

У США почав зростати рейтинг президента Обами


Барак Обама
Барак Обама

Нью-Йорк – У Сполучених Штатах поліпшення стану економіки позитивно вплинуло на рівень популярності президента Барака Обами. Принаймні, такого висновку доходять соціологи, вивчаючи результати останнього опитування громадської думки.

Американці нині назагал позитивно оцінюють діяльність президента Обами. Опитування, здійснене на замовлення інформаційної агенції Associated Press, показує, що понад половину, точніше – 53 відсотки американців схвалюють працю президента. Це найвищий показник за останні 10 місяців.

Висновок роблять такий, що після листопадових виборів, наслідком яких Республіканська партія отримала більшість місць у Палаті представників Конгресу, американці висловлюють певність, що Обама, лідер демократів, може плідно співпрацювати з республіканцями. Мета – вирішення економічних проблем.

Сам Обама у традиційному суботньому радіозверненні наголосив на певному успіху в цьому напрямку. Він, зокрема, сказав: «Ми були свідками того, як протягом 12 місяців поспіль збільшувалася кількість робочих місць на приватних підприємствах, вперше від 2006 року. Економіка отримала 1 мільйон 300 тисяч нових робочих місць у минулому році, причому кожен наступний квартал був кращий від попереднього. Це означає, що темпи зростання працевлаштування підвищуються. Ми бачимо оптимістичний прогноз економістів на новий рік».

Згідно з опитуванням, більшість людей вірять у здатність республіканських законодавців здійснити заходи, необхідні для поліпшення економіки. Але разом з тим та ж таки більшість позитивно оцінює й демократів. Така оцінка зафіксована соціологами за якихось два місяці після того, як на виборах до Конгресу демократичні кандидати зазнали приголомшливої поразки.

Конгрес критикують за брак злагоди

Отож, попри позитивне ставлення до законодавців від обох партій, американці виставляють досить низьку оцінку загалом Конгресові й політичним діячам, як республіканським, так і демократичним, за міжпартійні чвари.

Що ж до самого президента Барака Обами, то настрій частини опитуваних висловив Ричард Кембелл, 42-річний водій вантажівки зі штату Північна Кароліна. Він сказав: «(Обама) робить усе що може з тим, що він отримав». Кембелл вважає, що президент заслуговує бути обраним на другий чотирирічний термін у Білому домі. Рейтинг популярності Обами, який після листопадових виборів становив 47 відсотків, зріс на 6 відсотків.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG