Доступність посилання

ТОП новини

МВС й Адміністрацію пікетують з вимогою зупинити репресії


Близько 100 прихильників партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вимагають біля Адміністрації Президента припинення політичних репресій. В акції беруть участь активісти ВО «Свобода», Конгресу українських націоналістів, ВО «Тризуб» та ВО «Жіноча Січ».

Демонстранти тримають символіку своїх організацій, а також плакати із вимогами до влади припинити політичні репресії стосовно представників опозиції.

Перед цим схожий мітинг провели і біля будівлі Міністерства внутрішніх справ. Перед учасниками акції біля МВС виступив лідер «Свободи» Олег Тягнибок. Він озвучив основні вимоги учасників мітингу.

«Ми вимагаємо від МВС припинення репресій проти українських патріотів, репресій за національною і політичною ознаками», – сказав він. Тягнибок навів приклади арештів в останні дні активістів «Свободи» і «Всеукраїнської організації «Тризуб». За його словами, такі арешти проводилися в порушення законів.

«Якщо МВС не припинить свої антизаконні дії, то воно повинне нести кримінальну відповідальність за це, а голова МВС Могильов повинен бути звільнений», – заявив Тягнибок.

Раніше цього місяця співробітники міліції затримали групу з дев’яти осіб, жителів різних регіонів України, більшість із яких виявилися членами «Тризуба», за підозрою в планах організувати в Івано-Франківській області протиправні акції, які можуть викликати суспільний резонанс.

Перед цим «Тризуб» заявив про масові арешти своїх представників за підозрою в руйнуванні пам’ятника Сталіну в Запоріжжі.

Тоді ж за підозрою в причетності до вибуху міліція затримала голову запорізької облорганізації ВО «Свобода» Віталія Подлобнікова і його заступника Юрія Гудименка, яких згодом відпустили.
XS
SM
MD
LG