Доступність посилання

ТОП новини

Литвин каже, що листа ОБСЄ отримав лише сьогодні


Голова Верховної Ради Володимир Литвин відкидає звинувачення про те, що парламент навмисно не ознайомили з висновками верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин щодо законопроекту про мови.

«Проблема полягає в тому, що Верховна Рада лише сьогодні вранці отримала від Міністерства закордонних справ листа, і, відповідно, Міністерство закордонних справ отримало цей документ, який ще треба перекласти і забезпечити його автентичність», – повідомив Литвин.

Спікер висловив здивування з приводу того, що, за словами деяких депутатів, нібито висновки та рекомендації верховного комісара ОБСЄ ховали, і з ними не ознайомили народних депутатів.

Сьогодні народний депутат фракції «БЮТ-«Батьківщина» Володимир Яворівський заявив, що ОБСЄ рекомендує українській владі утриматися від розгляду законопроекту про мови в його нинішньому вигляді і висловлює сподівання, що її оцінку та рекомендації буде враховано у Верховній Раді.

За словами депутата, на адресу керівництва українського парламенту надійшов лист від ОБСЄ з висновком щодо закону про мови. «Чомусь Володимир Литвин не оприлюднює цього листа. Але нам вдалося роздобути його через посольство», – повідомив депутат.
XS
SM
MD
LG