Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії хоче ратифікувати угоду про СНО з застереженнями


Державна дума, нижня палата парламенту Росії, схвалила сьогодні в другому читанні законопроект про ратифікацію договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь зі Сполученими Штатами Америки і додала до нього низку застережень.

До документа додали п’ять умов, за яких Росія зможе вийти з цієї угоди. Серед них – порушення угоди з боку США, створення американською стороною систем протиракетної оборони, які «істотно порушили б національну безпеку і обороноздатність» Росії, або створення у США без попередніх консультацій неядерних систем озброєнь стратегічного призначення.

Третє й останнє читання в Держдумі заплановане на 25 січня, після чого законопроект про ратифікацію розглядатиме ще верхня палата парламенту, Рада федерації.

У Сполучених Штатах ратифікація договору вже пройшла необхідне схвалення в Сенаті.

Договір, що його президенти двох країн підписали минулого року, передбачає, що сторони мають протягом семи років скоротити кількість боєголовок на бойовому чергуванні майже на третину і більш як удвічі зменшити кількість своїх засобів доставки ядерних боєзарядів.
XS
SM
MD
LG